Brandon Beal

Brandon Beal

Den amerikanske producer, artist og sangskriver Brandon Beal etablerede sig som musikalsk sværvægter, da han i 2012 skrev og udgav hitsinglen “Never Let U Go” med Snoop Dogg og Kato. Singlen opnåede platin og guldcertificering i Danmark, og herfra er det kun gået én vej. Fra at vokse op i Tyler, Texas, hvor Brandon i første omgang gik efter en football-karriere, skulle en alvorlig skade vise sig at lede ham mod en karrierevej i musikken. Brandon kæmpede sig vej til New York City’s boomende musikscene, hvor hans enorme talent sikrede ham en plads i studiet med internationale megastjerner som bl.a. Lady Gaga, Flo Rida og Chris Brown.

Den i dag danskboende Brandon Beals succes og stil er hundrede procent selfmade – og herhjemme står han bag de allerstørste club- og pophits. Han har blandt andet skrevet størstedelen af Christophers “Told You So” album, som i 2014 vandt prisen for Bedste Popudgivelse ved Danish Music Awards og hitsinglen “CPH Girls”, hvorpå Brandon Beal er featured, strøg til tops som nr. 2 på Kinas største hitliste, QQ Music. I hans eget navn udgav han kæmpehittet “Twerk It Like Miley”, som lå øverst på hitlisterne i ugevis. Hittet, som understreger Beals internationale lyd, resulterede samme år i prisen for årets danske club-navn ved Danish Music Awards og hele tre priser ved Danish DeeJay Awards 2015. Brandon Beal har desuden været en del af holdet bag samtlige af Lukas Grahams albums, som har vundet et hav af både danske og internationale priser. Samme Lukas Graham gæstede ham på det internationale hit “Golden”, der omhandler Brandons egen opvækst.

Det er ikke kun i pop-soul genren Brandon Beal excellerer. Med sit mangeårige samarbejde med ‘kongen af car music’, Hedegaard, med hvem han blandt andet har udgivet singlerne “Smile & Wave” og “Drop That Booty Down Low”, beviser Brandon Beal sin træfsikkerhed og alsidighed. Man ved aldrig, hvad den næste succeshistorie bliver, når det handler om Brandon Beal. For ligegyldig hvad han rører, hitter det – ligesom hans seneste projekt, og kreative legeplads, “Pink Cafe”, hvor kunstnere som Lukas Graham, TopGunn, Christopher og Jimilian medvirkede til at skubbe grænser for dansk musik i eksperimenterende sessions, og et mix mellem elektronisk musik, R&B og soul, som kun Brandon Beal tør og kan skabe.

Brandon Beal har formået at skabe succes langt ud over Europas grænser. “Twerk It Like Miley” indtog Asien og blev bl.a. nr. 2 på Spotify i Filippinerne, hvor den efterfølgende lå i top 10, 12 uger i streg. I Malaysia lå hittet i top 60. “Golden” lå i fem uger på top 200 i Kina og lå i top 100 på Itunes i Singapore. Desuden har Brandon Beal været på hitlister i lande som Kina, Indonesien, Taiwan, Thailand, Vietnam og De Forenede Arabiske Emirater.

Med enorme følgertal på sociale medier – over 500.000 subscribers på YouTube og over 150.000 følgere på TikTok, med optrædener på SMUKfest, GRØN, turne med Lukas Graham, en Europatour, et hav af prisnomineringer, og med 12 No. 1 hits herhjemme og i Asien på CV’et, har Brandon Beal manifesteret sig som en af Danmarks førende artister og sangskrivere og efter nogle år med COVID, fokus på familie og eksperimenterende musik, har han igen vendt blikket mod clubmusikken, som gav ham det første store gennembrud.

Musik

Twerk It Like Miley Album cover

Twerk It Like Miley

Golden Album cover

Golden

Drop That Booty Down Low Album cover

Drop That Booty Down Low

Twerk It Like Miley - Dawin Remix Album cover

Twerk It Like Miley – Dawin Remix

Higher (feat. Lukas Graham) Album cover

Higher (feat. Lukas Graham)

Paradise (with Olivia Holt) - Acoustic Album cover

Paradise (with Olivia Holt) – Acoustic

Side Bitch Issues Album cover

Side Bitch Issues

Twerk It Like Miley - HEDEGAARD Remix Album cover

Twerk It Like Miley – HEDEGAARD Remix

Smile & Wave Album cover

Smile & Wave

Paradise (with Olivia Holt) Album cover

Paradise (with Olivia Holt)

Kontakt

Andre artister

Brandon Beal

HEDEGAARD

Lizzy Wang

The Geors

Brandon Beal

HEDEGAARD

Lizzy Wang

The Geors